Extra hypotheekruimte voor energiebesparing

Icoon kalender dinsdag 6 apr 2021 11:01

Ga je een huis kopen? Voor verduurzamen mag je extra lenen. Neem in de hypotheek ruimte voor bijvoorbeeld betere isolatie en zonnepanelen. Je krijgt weliswaar hogere hypotheeklasten, maar je betaalt iedere maand minder voor energie. Bovendien stijgt de waarde van je nieuwe huis, help je het klimaat en ben je beter voorbereid op wonen zonder aardgas.

Bij het afsluiten van je hypotheek mag je extra lenen voor energiebesparende maatregelen: tot 6 procent van de waarde van je woning, met een maximum van € 9.000 euro. Voor € 9.000 heb je in een gemiddelde eengezinswoning bijvoorbeeld 10 zonnepanelenspouwmuurisolatie en vloerisolatie. Vraag je adviseur of hypotheekverstrekker naar de regeling 'extra hypotheek voor energiebesparende voorzieningen' of 'financiering van EBV'.

Wij als Bestisol isolatie kunnen gratis en vrijblijvend toelichten welke verbeteringen en besparingen mogelijk zijn. Het isoleren van een woning is altijd maatwerk, geen woning is hetzelfde. Daarom doen wij altijd eerst een isolatie adviesgesprek met u. Tijdens dit gesprek bekijken wij uw (gehele) woning en bepalen ter plekke welke duurzaamheidsmaatregelen of materialen in uw situatie het beste zijn. 

*Bron* Milieucentraal

Meer informatie? Extra hypotheekruimte voor energiebesparing | Milieu Centraal

< terug naar nieuwsoverzicht
Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau