Particulier
Zakelijk

Vloerisolatie

Vloerisolatie is een zeer rendabele isolatiemaatregel. Een warmere vloer maakt dat u extra comfort ervaart en minder hoeft te stoken. Voor het isoleren van uw vloer zijn verschillende methodes.

Besparen met vloerisolatie

Vloeren van slecht geïsoleerde woningen voelen vaak koud aan. Om ons daartegen te wapenen trekken we dikke sokken en warme pantof­fels aan en leggen we bij voorkeur een zo dik mogelijk tapijt op de grond. Dat voelt in ieder geval een stuk beter, maar… het warmte­verlies wordt er niet minder door! Isolatie van de vloer is daarom een niet te onderschatten onderdeel van het totale isolatie­pakket van de woning. Het isoleert de woning letter­lijk van de meestal vrij vochtige kruip­ruimte. Zo snijdt het mes aan twee kanten; de vloer is goed geïsoleerd en voelt, ook zonder dikke sokken, een stuk behaag­lijker aan.Voor het isoleren van de vloer komen ver­schil­lende methodes in aanmerking.

Sprayen met polyurethaanschuim

Bij vloerisolatie met polyurethaan wordt het materiaal als schuim tegen de onderkant van de vloer gespoten. In de meeste blaasmiddelen zitten HFK’s. Het gebruik van deze HFK’s bij gespoten vloerisolatie is niet toegestaan. Om aan deze nieuwe eisen te voldoen, hebben producenten en isolatiebedrijven alternatieven ontwikkeld, zoals gespoten purschuim met HFO’s als blaasmiddel. Hoewel dit alternatief momenteel nog beperkt beschikbaar is, gebruikt Bestisol al uitsluitend schuim met HFO als blaasmiddel.

Daarom levert Bestisol nu al haar bijdrage aan het terugdringen van het broeikaseffect met een nog milieuvriendelijker product.

Vrijblijvende offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Maak een keuze*

Zo werkt het

Vloerisolatie is een vorm van isolatie waarbij isolatiemateriaal wordt aangebracht onder uw vloer. Isolatie onder de vloer is mogelijk bij betonnen en houten vloeren, mits er zich een kruipruimte onder uw vloer bevindt met een hoogte van minimaal 50 cm. Vloerisolatie kunnen wij met diverse systemen aanbrengen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van de hoogte, de vochtigheid, en de aanwezigheid van hout of beton. Is uw kruipruimte lager dan 50 cm? Dan is bodemisolatie vaak de beste oplossing.

De voordelen

  • Hoge kostenbesparing door laag energieverbruik: doordat uw huis aanzienlijk sneller warm wordt, maar ook de warmte vasthoudt, bespaart u veel energie.
  • Geen kou in de winter en koel in de zomer: door middel van spouwmuurisolatie wordt de warmteregeling in uw woning sterk verbeterd. U heeft dus meer invloed op de temperatuur in uw huis en een perfect wooncomfort.
  • Korte terugverdientijd van de kosten: ook financieel gezien is het voor u erg voordelig en een goede investering om uw spouwmuren te laten isoleren. Dit komt doordat u jaarlijks tot wel 25% bespaart op uw energiekosten. Hierdoor heeft u binnen gemiddeld 4 jaar uw kosten al terugverdiend! Na deze jaren geeft dit dus een hoog rendement op uw investering.
  • Geluiddempend effect: spouwmuurisolatie met glaswol heeft niet alleen invloed op de temperatuur in uw huis, maar het heeft ook een geluiddempend effect. Doordat de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur is opgevuld heeft u minder last geluidsoverlast.
  • Verhoging van de waarde van het pand: door spouwmuurisolatie verhoogt u de waarde van uw pand. Dit kan natuurlijk goed van pas komen bij het verkopen of verhuren van uw woning of pand.
  • Verhoging energielabel: door spouwmuurisolatie kunt u het energielabel van uw woning verhogen.

Ook voor u!

In vrijwel alle woningen is isolatie van de vloeren mogelijk. Wilt u graag meer wooncomfort? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, besparing en kosten van vloerisolatie. Uiteraard geven we u ook graag informatie over andere vormen van isolatie; ook voor bodemisolatie van uw kruipruimte, dakisolatie en spouwmuurisolatie kunt u bij ons terecht.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de isolatiemogelijkheden voor uw woning? Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag vrijblijvend verder.