Vloerisolatie

Vloeren van slecht geïsoleerde woningen voelen vaak koud aan. Om ons daartegen te wapenen trekken we dikke sokken en warme pantof­fels aan en leggen we bij voorkeur een zo dik mogelijk tapijt op de grond. Dat voelt in ieder geval een stuk beter, maar... het warmte­verlies wordt er niet minder door! Isolatie van de vloer is daarom een niet te onderschatten onderdeel van het totale isolatie­pakket van de woning. Het isoleert de woning letter­lijk van de meestal vrij vochtige kruip­ruimte. Zo snijdt het mes aan twee kanten; de vloer is goed geïsoleerd en voelt, ook zonder dikke sokken, een stuk behaag­lijker aan.Voor het isoleren van de vloer komen ver­schil­lende methodes in aanmerking.

Sprayen met polyurethaanschuim.

Bij vloerisolatie met polyurethaan wordt het materiaal als schuim tegen de onderkant van de vloer gespoten.In de meeste blaasmiddelen zitten HFK's . Vanaf 2023 worden deze HFK's voor gespoten vloerisolatie verboden. Daarom hebben producenten en isolatiebedrijven alternatieven ontwikkeld. Gespoten purschuim met HFO's als blaasmiddel. Dit alternatief is nu nog beperkt beschikbaar maar Bestisol gebruikt reeds nu al alleen maar schuim met HFO blaasmiddel.

Daarom levert Bestisol nu al haar bijdrage aan het terugdringen van het broeikaseffect met een nog milieuvriendelijker product.

 

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau